A Night In CitizenM Hotel Rotterdam

For the ones that are following me on Instagram and Snapchat could already see that I stayed the night in CitizenM Hotel Rotterdam. Read/click for more below.

Degene die mij al op Instagram en Snapchat volgen konden al zien dat ik een nacht heb doorgebracht in het CitizenM Hotel Rotterdam. Lees/klik hieronder voor meer.

staycation-citizenm-4-of-12

staycation-citizenm-3-of-12

ENG: I invited my friend Mai to come along with for a night of chilling with me. That usually means food (lots of it) and a movie. But now I could also offer her a kingsize bed and breakfast thanks to CitizenM. We both never been to the hotel before. When we arrived we had to go up for the check-in through a computer screen. It was an easy process, but still we had a little help from the staff. You know when things are too easy that you don’t know if you did it right? That was the case for me. I asked about the concept of the hotel, because all  I knew beforehand was that the rooms have an awesome interior and located in London, Amsterdam and New York.

After a little chat with the staff we came to know that the concept comes from The Netherlands. The importance of the CitizenM concept is ”affordable luxury for the people’‘. Which explains the name; Citizen – as in you and everyone! They want to make everyone feel at home, which is why the common area, check-in and bar are at the same floor. In every city the interior is pretty much the same, but you can see charastics related of each city. So in Rotterdam you could see boats and things from the harbour in the interior.

NL: Ik nam mijn vriendin Mai mee voor een avondje chillen. Dat betekend meestal eten en een filmpje. Maar nu kon ik haar ook een kingsize bed en ontbijt aanbieden dankzij CitizenM. We waren beiden nog nooit bij het hotel geweest. Toen we daar arriveerden moesten we naar boven om in te checken op in een computerscherm. Het was echt een makkelijk process, maar ken je dat, als iets zo gemakkelijk gaat dat je niet weet of je het wel goed doet? We hadden hulp van het personeel en vroegen wat meer over de geschiedenis en het CitizenM concept. Ik wist alleen maar dat het interieur er tof uitzag en dat ze in steden zoals Londen, Amsterdam en New York zaten. They are planning on opening more locations in The USA and Asia. (hm.. sounds good)

Na een gesprekje kwamen we erachter dat het concept uit Nederland komt. Het belangrijkste van het concept is een ”betaalbare luxe voor de mensen.” Wat ook de naam een beetje uitlegt; Citizen – Bewoner – als in jij en iedereen! Ze willen iedereen zich thuis laten voelen, dus hebben ze de gemeenschappelijke ruimte, bar en de check-in op de zelfde verdieping geplaatst. In elke stad waar de hotel zich bevind, is het interieur in principe hetzelfde, maar zie je de kenmerkende en karakteristieke elementen van elke stad terugkomen. In deze vestiging vind je dus bijvoorbeeld bootjes en allemaal andere gerelateerde dingen terugkomen in het interieur. Ze zijn nog van plan om nog meer vestigingen te openen in de Verenigde Staten en Azië. (hmm.. klinkt goed)

staycation-citizenm-9-of-12
staycation-citizenm-8-of-12
The rooms are relative small compared to the usual hotel room I have been. But, there is a kingsize bed from 2x2m and that is one the most important part of staying at a hotel: a good and comfortable sleep. We also had an awesome view over the ”Old Haven” of Rotterdam. The blinds, curtains, tv, airconditioning and lights you had to control with an iPad. We had so much fun playing around with the room!


De kamers waren relatief klein vergeleken the standaard hotel kamer waar ik ben geweest. Maar, er is zoals ik eerder zei een kingsize bed van 2×2 en dat is voor mij wel een van de belangrijkste dingen bij een hotelverblijf; een goed en comfortabele nachtrust. We hadden ook een mooi uitzicht over de Oude Haven. De gordijnen, TV, airconditioning en lichten moest je via de iPad besturen. We hadden zoveel lol met de kamer!

staycation-citizenm-5-of-12

staycation-citizenm-6-of-12

staycation-citizenm-7-of-12
After we had dinner at the Pasta Katine nearby the hotel, we had some drinks at the bar that is open 24/7. Even though it was monday it didn’t stop us from having a good cocktail like it was weekend. Well, it was a belated weekend for me ;). They have plenty of choices and the barista’s were really friendly!


Nadat we hadden gegeten bij de Pasta Kantine dichtbij het hotel, gingen we drankjes doen bij de bar die 24/7 geopend is. Ook al was het maandag, dat stopte ons niet om een lekkere cocktail te nemen alsof het weekend was. Oké, het was ook wel een late weekend voor mij. Ze hebben veel keus en de barista’s waren heel vriendelijk!

staycation-citizenm-2-of-12
After that we went back to the room, picked out a movie from the iPad, but we both fell asleep in the middle of it.

Daarna gingen we weer terug naar de kamer, hadden een film uitgekozen via de iPad, maar vielen halverwege de film in slaap.

staycation-citizenm-10-of-12

staycation-citizenm-11-of-12

staycation-citizenm-12-of-12In the morning I went in the rain shower and casually posed in bed, but I was really blowdrying my hair. After that we had breakfast and I always take bread with scrambled eggs and cappuchino. We checked out at 11:00 and had a little shopping day in the city afterwards. Thank you CitizenM for a nice stay! <3


In de ochtend ging ik in de regen douche en pose nog even nonchalant voor de foto. Ik was wel echt mijn haar aan het drogen hoor. Toen hadden we wat ontbijt en ik neem altijd hetzelfde; brood met ei en een cappuccino. Om 11 uur hadden we uitgecheckt en nog een beetje geshopt in de stad. Dankjewel CitizenM voor een fijn verblijf! <3

——
Adress: Gelderse Plein 50, Rotterdam, NL, 3011 WZ
Check out the website for more locations, prices and information: https://www.citizenm.com

Share: