VANS OLD SCHOOL WHITE

outfit vans white old school (2 of 4)

outfit vans white old school (3 of 4)

outfit vans white old school (4 of 4)Wearing:
Top from  Weekday
Jacket from Zara
Jeans from Vintage store in LA
Shoes from Vans via Nelson

ENG: Ten years ago I bought my first pair of Vans. They were slip ons with black and white blocks. Not much later I bought my Vans Old School in Black and these were really my favorite shoes. With Avril Lavigne played on my iPod and a matched look, I felt super cool walking on the hallways of high school. I would not say I was the first with Vans at school, but I was one of the few. The cool kids who were two grades higher, and not counting the skaters, of course, also had Vans. It was striking that I was not really bullied, but I wasn’t getting compliments about my looks either in the beginning. But you know how it goes, things quickly become mainstream and eventually I saw that everyone started wearing Vans. Now I must say that this story was similar after I started with wearing colored sneakers and UGGs. The reason I remember this like it was yesterday, because I like previously said I was dressed more notable and was therefore also teased. I was not in the popular group, but also not with the people who were bullied. Nowadays this is much less because trends get mainstream faster and people are embracing exclusive things more.

To return to my story Vans; Ten years later and I’m glad I’m still remained true to myself when it comes to style. I still wear what I like, but try to combine all my items together. This white Vans are therefore a great asset to form the basis for the distinctive items that I will always buy for my wardrobe. I’m still very happy with the red jacket that I’ve just bought at the Zara sale and have combined this time with my favorite vintage Levi’s jeans. I’d probably wear the sneakers with blue jeans to create a 90s looks. The shoes are still white, but there’ll probably change soon haha!

Oh, and it was freezing cold taking these pictures. Me and Ginney took like 5 mins to shoot this, because we couldn’t deal with the cold. Check out here new website Xo

NL: Tien jaar geleden kocht ik mijn allereerste paar Vans. Het waren slip-ons met zwart en witte blokjes. Niet veel later kocht ik mijn Vans Old School in het zwart en dit waren echt mijn favoriete schoenen. Met Avril Lavigne afgespeeld op mijn iPod en een gematchte look erbij voelde ik me echt super cool op de Middelbare. Ik wil niet zeggen dat ik de eerste was met Vans op school, maar ik kon ze wel op twee handen tellen zeg maar. De cool kids die twee jaar hoger zaten, en de skaters niet meegeteld, hadden natuurlijk ook al Vans aan. Opvallend was dat ik niet echt ermee werd gepest, maar ik kreeg er ook geen complimentjes over mijn looks in die tijd. Maar je weet hoe het gaat, dingen worden snel mainstream en langzamerhand zag je dat iedereen Vans begon te dragen. Nu moet ik zeggen dat dit verhaal ook soortgelijk was met toen ik begon met gekleurde sneakers en UGGs. De reden waarom ik dit nog als de dag van gisteren heb onthouden is, omdat ik zoals eerder gezegd wel opvallender gekleed was en hierdoor ook geplaagd werd. Want, ja ik zat niet bij de populaire groep, maar ook niet bij de mensen die wel werden gepest. Tegenwoordig is dit al veel minder, want de ”opvallende” trends worden sneller mainstream en het hebben van exclusievere dingen worden meer omarmt.

Om terug te komen op mijn Vans verhaal; tien jaar later en ik ben blij dat ik nog steeds trouw aan mezelf ben gebleven als het gaat om stijl. Ik draag nog steeds wat ik leuk vind, maar probeer wel al mijn items met elkaar te kunnen combineren. Deze witte Vans zijn daarom een goede aanwinst om de basis te vormen voor de opvallende items die ik altijd voor mijn kledingkast zal aanschaffen. Ik ben nog steeds ontzettend blij met het rode jasje die ik pas bij de Zara sale heb gehaald en heb het dit keer gecombineerd met mijn favoriete vintage Levi’s jeans. Ik zal deze schoenen denk ik het meest combineren met een blauwe spijkerbroek voor een 90s look. De sneakers zijn nu nog wit, maar daar komt vast snel verandering in haha!

Oh en het was echt super koud tijdens deze shoot. Ik en Ginney hebben er echt maar 5 minuten over gedaan want we konden de kou echt niet aan. Bekijk gelijk haar nieuwe website!

Share: