Nike Cortez Outfit

ohmaygod-nike-cortez-levis-denim-jacket-2 ohmaygod-nike-cortez-levis-denim-jacket-3 ohmaygod-nike-cortez-levis-denim-jacket-4#ONMAYBODY: Cropped T-shirt from Weekday, Skirt gift from friend, Denim jacket Levi’s Vintage from Zipper, Sneakers from Foot Locker Kids

ENG: I have been waiting to buy these sneakers for over a year now. Every time I passed by a sneaker store, I couldn’t help myself to peek if they had them. Either they didn’t had the ones I wanted (with red and blue) in my size or they were sold out. I didn’t want to go for the regular black white ones, because I already have tons of them already ;). The Nike Cortez with red swoosh and blue detail stole my heart since I saw a picture of Farrah Fawcett on Pinterest. I just love the 70s style.

When I went to Amsterdam I saw these at Footlocker at the kids section. Usually I’m a size 36,5, but I went for a 37,5 in kids size. These aren’t the one I originally wanted, but that blue detail doesn’t matter if they were half the price. Score! Besides my Puma Creepers, these will be my every day shoes from now on. What do you think of them?

NL: Ik wilde deze Nikes al iets meer dan een jaar hebben. Elke keer als ik langs een sneaker winkel liep kon ik het niet laten om even stiekem naar binnen te gluren. De Nike Cortez met rode swoosh en blauwe detail heeft mijn hart gestolen sinds ik een foto zag van Farrah Fawcett op Pinterest. Ik vind het hele 70s stijl gewoonweg fantastisch. Het ‘’probleem’’ was dat deze schoen steeds uitverkocht was of er alleen in grote maten verkrijgbaar waren. Voor de zwart-witte variant wilde ik niet settelen, want ja zoiets heb ik dan toch wel al in mijn kast liggen.

Toen ik naar Amsterdam ging, zag ik dit paar bij de Footlocker kinderafdeling. Meestal heb ik een maatje 36,5, maar dit paartje is een 37,5. Het blauwe streepje mist, maar ik kan ook echt niet klagen, want ik heb ze voor de helft van de prijs gekocht. Score! Naast mijn geliefde Puma creepers zal ik deze Cortez doordeweeks veel dragen. Wat vind jij van de sneakers?

Share: