The search for new Nike sneakers

The past half year I have been wearing two type of shoes only: Dr. Martens Boots and white sneakers. It is time for a search of new Nike sneakers. I got my eyes on the 95 air max ones.

No doubt that I already have a pair of Nike air max 95. Three years ago I got my first pair and bought them in Los Angeles. Not that I needed a new pair, but I had a shoe obsession back then. It was a period that I started to wear boots more, but I wanted a cool pair, in case I had a certain type of outfit in mind. By that time I started to see the 95’s more often in store.

I remembered it for that time it was the ”ugly” sneaker or something like a dad sneaker. What you must know about me, is that I tend to like things that are a bit uncommon to the ”normal” standard. I think it is a thing of trying to be ”different” or ”stand out”. But basically in the end we all end up in the mass production of clothing and shoes. I still get a lot of compliments when I wear my safari air max. So I am quite happy that these ones are not on the standard collection anymore. I like that it is not a plain sneaker, when it comes to the design. At first I really had to walk them in and thought; how is it possible that a sneaker isn’t comfortable?! But, after I worn them several times, they were comfortable and my  go-to sneaker.

Besides the white ones, I still love the nude colored pair, because it matches so well with all the soft color toned clothes. But on the other hand I am also obsessed with the neon stripe detailed ones. For now I am obsessed with my platform sneakers, but they are so worn out, that I really need a new pair of fresh white kicks.

The ones that are actually on the top of my list are the Nike Tekno, but they are sold out everywhere I go. Trust me, I have been in over 10 stores. You can imagine that is a mission I’m giving up on. It is time to look for a new pair and I am thinking about getting the 95’s but not sure on which white ones. Do I want them all white or with a little color detail, what a luxury problem. Here are my current favorites and let me know what your favorites are!


NL:  Het afgelopen half jaar heb ik alleen twee soorten schoenen gedragen: Dr. Martens Boots en witte sneakers. Het is tijd voor een zoektocht naar nieuwe Nike sneakers. Ik heb mijn ogen gericht op de 95 Air Max-exemplaren.

Ongetwijfeld heb ik al een paar Nike Air Max 95. Drie jaar geleden kreeg ik mijn eerste paar en kocht ze in Los Angeles. Niet dat ik een nieuw paar nodig had, maar ik had toen een schoenenobsessie. Het was een periode dat ik meer laarzen begon te dragen, maar ik wilde een leuk paar, voor het geval ik een bepaald type outfit in gedachten had. Ik herinner het me dat het voor die tijd de ” lelijke ” sneaker was of zoiets als een ”dad sneaker”. Wat je over mij moet weten, is dat ik dingen die een beetje ongewoon zijn leuk vind. Ik denk dat het een kwestie is van proberen ”anders” te zijn of  ”op te vallen”. Maar goed, uiteindelijk kopen we allemaal kleding en schoenen vanuit de massaproductie. Ik vind het leuk dat het geen eenvoudige sneaker is, als het gaat om het ontwerp. In het begin moest ik ze echt inlopen en dachten; hoe is het mogelijk dat een sneaker niet comfortabel is ?! Maar nadat ik ze vaker had gedragen, waren ze comfortabel en mijn go-to sneaker.

Ik krijg nog steeds veel complimenten als ik mijn safari air max draag, dus ik ben heel blij dat deze niet meer in de standaardcollectie zitten. Naast de witte, ben ik nog steeds dol op het nude-gekleurde paar, omdat het zo goed past bij alle kleding met zachte kleuren. Maar aan de andere kant ben ik ook fan door het neon-gestreepte paartje die ze hebben.

Nu ben ik geobsedeerd door mijn platform sneakers, maar ze zijn zo versleten, dat ik echt een nieuw paar witte kicks nodig heb. Degenen die echt bovenaan mijn lijstje staan, zijn de Nike Tekno, maar ze zijn overal waar ik ga uitverkocht. Geloof me, ik ben in meer dan 10 winkels geweest. Je kunt je voorstellen dat het een missie is die ik bij deze beëindig. Het is tijd om een nieuw paar te zoeken en ik denk erover om de 95’s te halen, maar weet niet zeker welke. Wil ik ze allemaal wit of met een klein kleurendetail.. wat een luxe probleem. Hier zijn mijn huidige favorieten en laat me weten wat jouw favorieten zijn!

nikeairmax96-1 nikeairmax96-2 nikeairmax96-3

Share: