Mijn favoriete foto bewerkingsapps op mijn telefoon

Mijn favoriete foto bewerkingsapp op mijn telefoon

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor fotografie. Het begon al vroeg toen ik in groep 7 een polaroid camera kreeg en daarna mijn eerste digitale camera. Tegenwoordig is het zo eenvoudig om foto’s te maken en deze te bewerken. In deze post laat ik jullie zien wat mijn favoriete bewerkingsapps zijn.

Zolang ik mij kan herinneren hield ik altijd van camera gadgets. Zo had ik een polaroid camera in groep 7, een PSP met extra camera erop en toen ik 11 jaar was nam ik weleens de digitale camera mee naar school. Mijn broer had destijds ook een website voor mij gemaakt waar ik de foto’s kon uploaden, zodat mijn klasgenootjes het konden bekijken. Op de middelbare school begon ik steeds meer fotobewerkingsprogramma’s te gebruiken op de computer. Met behulp van mijn broer leerde ik mezelf Photoshop aan. En zo begon mijn fotografie avontuur, wat nu is vereenvoudigd door komst van de iPhone. 

Click click and post
Nu moet ik wel eerlijk zeggen, dat de fotokwaliteit van mijn iPhone 7 Plus wel echt achteruit is gegaan. Dit verschil heb ik gemerkt toen ik op vakantie was met een vriendin die de XS heeft. Ik ben wel echt toe aan een nieuwe telefoon. Er is iets mis met mijn beeldscherm, waardoor ik niet kan typen. iedereen die ik spreek over een telefoon vraagt gelijk of voor de iPhone 11  ga. Ik wacht nog heel even af als de reviews online staan, zodat ik kan bepalen of ik echt voor de nieuwe iPhone 11 of een XS ga. Maar een ding is zeker, ik heb echt een nieuw toestel nodig!

Ik kan het met zekerheid zeggen dat door de komst van social media, dat veel meer mensen bezig zijn met foto’s maken. Een drang om meer te delen, en dit door middel van mooi bewerkte, gefilterde kliekjes. De tijd dat ik bijna altijd mijn camera mee naartoe nam, zoals naar evenementen, uitstapjes enzovoorts zijn een beetje over. Ik maak toch eerder foto’s met mijn telefoon, mits ik een samenwerking heb of echt weet dat ik iets moois op beeld wil hebben.  Hierin probeer ik toch een mix te maken. Mijn telefoon heb ik toch altijd op zak, dus ik kan op elk moment van de dag bepalen of ik een foto wil maken ja of nee.

Mijn favoriete bewerkings apps
Er zijn een aantal apps die ik standaard gebruik. Ik kan met mijn digitale fotocamera gemakkelijk foto’s naar mijn telefoon versturen.  Als ik een instagram post maak, bewerk ik deze dan ook gelijk op mijn telefoon en dit zijn de standaard apps die ik gebruik:

Lightroom
Lightroom gebruik ik om mijn basis bewerking te doen. Denk aan kleurcorrectie, licht en contrast. Voor de social media content voor klanten en photoshoots van mensen gebruik ik Lightroom op mijn Macbook. Als je daar benieuwd naar bent kun je dat hier zien.

Facetune
Eerlijk is eerlijk, ik gebruik Facetune om soms net wat oneffenheden (of mensen) weg te halen. Op de onderstaande foto kreeg ik veel reacties op hoe ik de mensen heb verwijderd. Dit heb ik gedaan met de ‘’patch’’ tool, door vlakken te klonen.

VSCOCAM
Oh yes, dit is mijn favoriete app. Ik heb bijna alle filters gekocht, want ik hou nou eenmaal van filters. Ik wil met mijn foto’s een bepaald nostalgische vintage feel geven en daarvoor maak ik gebruik van de filters A4 of J5.

Afterlight
Om de vintage feel af te maken, gebruik ik afterlight om een stof laagje over mijn foto heen te zetten, nadat ik het in VSCOCAM heb bewerkt. 

Het is vooral echt een kwestie van veel knopjes uitproberen en kijken wat het allemaal doet. Op een gegeven moment vind je er je eigen draai aan in hoe jij je foto wilt hebben. Ik kan er in ieder geval in verdwijnen, maar dat is omdat ik het ook echt leuk vind om te doen! Ik haal ook vaak inspiratie uit van Pinterest, je hebt verschillende boards waar je kunt zien hoe mensen hun foto’s bewerken als in deze board.

Happy editing! x

Share: